Idelette Date

Daten met Idelette

Dit kun je na je studie rechten gaan doen

Studeer je rechten of ben je van plan om daarvoor te gaan kiezen? Dan is het belangrijk dat je een idee hebt van de banen die je daarna kunt krijgen en of je die wel leuk vindt of niet! Eén van de mogelijkheden is natuurlijk om advocaat te worden, maar ook daar binnen heb je weer veel verschillende mogelijkheden. Om je op weg te helpen hebben we een aantal opties voor je opgeschreven. Zo krijg je alvast een idee en misschien zit jouw ideale functie er zelfs al bij! Lees dus gauw verder, dan duiken we er direct in.  

Erfrechtadvocaat

Als erfrechtadvocaat houd je je vooral bezig met de juridische afhandeling na het overlijden van personen. Zo help je bijvoorbeeld een legitimaris om het wettelijk erfdeel waar hij of zij recht op heeft te verkrijgen, maar ook om eventuele schulden juist en eerlijk te verdelen als onderdeel van de erfenis.

Scheidingsadvocaat

Naast advocaat erfrecht zijn er natuurlijk nog een heleboel andere soorten advocaat waar je aan kunt denken. Bijvoorbeeld scheidingsadvocaat! Je helpt dan koppels bij hun scheiding. Meestal word je ingehuurd door één van de twee, waarbij zij jou betalen om specifiek hun belangen te behartigen gedurende de scheiding. Het komt echter ook voor dat er wordt gevraagd of je misschien alleen bepaalde stukken op wilt maken of na wilt lezen, afhankelijk van de situatie.

Werken bij een verzekeringsmaatschappij

Verzekeringsmaatschappijen krijgen logischerwijs schadeclaims van hun verzekerden. Hier zijn zij immers voor verzekerd. Deze worden echter, vooral boven een bepaald bedrag, niet meteen uitbetaald. Eerst moet onderzocht worden of de claim rechtmatig is. Dit wordt vooral gedaan door advocaten, dus je begrijpt vast al waar we met dit subkopje heengaan; je kunt als advocaat namelijk ook terecht bij verschillende verzekeringsmaatschappijen voor een interessante functie!

Meer verhalen